BOEKEN

Een kaart in geheimschrift (1996)

De ouders van Jonas zijn natuurliefhebbers en gaan op vakantie naar Noorwegen, waar volgens Jonas niets te beleven valt. Tot overmaat van ramp gaan hun vrienden met hun vervelende dochter Saar ook mee. Als ze in Noorwegen zijn, blijkt Saar eigenlijk wel mee te vallen. En als ze met hun tweeën op een raadselachtige kaart stoten met vreemde tekens en namen op, wordt de reis pas echt interessant.Het pad van de

vrijheid (1997)

Drie jongens en drie meisjes worden met hun fiets weggestuurd voor een tocht rond IJsland. Met niets meer dan een logboek, twee tenten en wat kookgerei moeten ze zien te overleven in barre weersomstandigheden. Het wordt een bikkelharde reis. Toch proberen ze alle zes vol te houden, ieder op zijn manier, en dat verandert hun leven meer dan ze konden vermoeden.


Prijs: 12 euro

De laatste brief (1997)

Na de dood van haar vader vindt Yasmina een geheimzinnige brief van hem, die nooit verstuurd werd. De mysterieuze inhoud wekt haar nieuwsgierigheid. Wat is er in het verleden gebeurd? En waarom was haar vader vijfentwintig jaar geleden zo plotseling uit Marokko vertrokken, richting België? Om dat alles uit te zoeken, vertrekt Yasmina in haar eentje naar het geboortedorp van haar vader. Maar haar Marokkaanse familie geeft de geheimen uit het verleden niet zomaar prijs.


Prijs: 12 euro

Ik wil geen kikker kussen (1998)

‘Ik ben vijftien en ik heb nog nooit een jongen gekust Echt gekust, bedoel ik. Niet zomaar een zoen, nee, een echte kus, je weet wel.’

Zo begint het dagboek dat Christoffa Mendels, Stoffel voor de vrienden, een schooljaar lang zal bijhouden.

Het wordt niet alleen het ‘dagboek van de kus’ maar ook het relaas van de zoektocht naar het geheim rond haar overleden vader. Want wie is die mysterieuze Kobe die hem na drie jaar nog brieven schrijft? En waarom zwijgt haar moeder in alle talen?


Prijs: 12 euro

Drakenbloed (2003)

Boris vindt zichzelf maar een bange vogel en daar wil hij iets aan doen. Marie vindt zichzelf fantastisch. Ze ziet overal misdaden en later wil ze een groot detective worden. Boris is niet altijd even blij met Maries gekke plannen. Toch laat hij zich meeslepen door haar. Samen gaan ze op zoek naar een antwoord op zoveel vragen.

Wie is die vreemde man tussen de cactussen? Waarom zitten zijn shirt en broek vol donkerrode vlekken? En wat moet hij met een hamer?


Prijs: 12 euro

De dag dat Vilhemine viel (2010) 

Mysterie in het mooie Groenland ‘Ze wist dat dit ooit zou kunnen gebeuren, maar ze had het nu niet verwacht. Het was te vroeg. En ook niet hier. Niet op deze onherbergzame plaats. Uiteindelijk was er die laatste stap. De allerlaatste stap. Ze keek naar de gletsjer in de verte en bedacht nog dat het hier mooi was. Toen voelde ze hoe ze haar evenwicht verloor, ze wankelde. Wist dat het echt zou gebeuren...’  De Deense Vilhelmine bevindt zich in West-Groenland als ze zwaar ten val komt. De kleine Meqru die bij haar is, blijkt spoorloos. Wat doet een jonge vrouw met een peuter op deze onherbergzame plek? Wat is er gebeurd en waar is het kleine meisje gebleven? Hoe is het zover kunnen komen? En waar komt die fascinatie voor poolreizigers en de cultuur van de Inuit vandaan?


Prijs: 15 euro

Lucy (2020)

Lucy (van Loesie in de skaai wit daajmonts) heeft haar naam niet zomaar gekregen. Er hangt een spannend verhaal aan vast. Een verhaal over Ethiopië, oude botten en de evolutie van de mens. Lucy vertelt hoe haar moeder Linda ertoe gekomen is om haar die naam te geven.


Prijs: 17,5 euro